http://319atkinshall.blogspot.ie/

2013-05-21

webshop lesz, ha túléljük

mondanám, hogy a webshop visszahozta a boldog lánykoromat Nyíregyházástól, smackestől, éjszakázásostól és hogy mennyire boldoggá tesz az érzés, hogy visszafiatalodhattam 15 2-3 évet. de nem mondom. mert a f***sz kivan már ettől a k***a webshoptól, attól, hogy minden reggelre terem valami újabb probléma a semmiből, még 2 kormány- meg nemtudommilyen rendelet, ami mind arra hivatott, hogy az én kis életemet megkeserítse, és 5 óra fotózás hulladék termékfotókkal, és a többi, és a többi.
néha eszembe jut, hogy éhes vagyok. elkúszok a hűtőig, kinyitom és konstatálom, hogy 2 sajt, 1/2 l tej, 1 sör, 1 bor. mert boltba már nem nagyon járunk az utóbbi hetekben. nincs idő rá a webshop miatt. elkínzottan tovább nézek a hűtőből. 2 müzliszelet, 1 zacskó csipsz. van még remény.
állítólag még egy nap.
én már nem hiszem el.
ma csináltam salátát, mert szombaton szabadnapot tartottunk, volt piac meg cékla meg öntöttvas lábas meg sör, délben - egyszer élünk -, aztán a nap megkoronázásaként szinkron alvás egész délután. nem hajtottuk fel egész nap a gépeket. nagyon durva nap volt.

1.5 dl quinoa
1 csokor céklalevél
1 gerezd fokhagyma
1 kis gumó cékla, reszelve (almareszelőn, pl.)
1 nagy újhagyma
1/2 tk római kömény, pirítva, összetörve
1/2 tk koriander, pirítva, összetörve
1 ek pisztácia, pirítva, durvára törve
1 főtt tojás


a quinoát 10 percre beáztattam, aztán 4-5 percig pirítottam, és még aztán 12 perc alatt 2.5 dl sós vízben készre főztem, fedő alatt, kis lángon. nem kell túl sok víz rá, attól ragacsos lesz - ezt magamnak, mert mindig túlaggódom a vizet és mindig püré lesz minden magból.
amíg a quinoa készült: a cékla leveleit megmostam, felcsíkoztam, 1 ek olívaolajon a zúzott fokhagymával megfonnyasztottam.
a céklagumót lereszeltem, a hagymát felkarikáztam, a korinadert és a római köményt megpirítottam, mozsárban összetörtem.
a kész quinoát összekevertem a római köménnyel és a korianderrel, az összes többi komponenst a tetejére pakoltam, tojás, pisztácia és ennyi.
ha nem csinálok éppen fényképet - tegnap - simán összekevertem mindent mindennel.



5 megjegyzés:

  1. Egyetek is mert úgy legyengültök, hogy nem lesz aki beszerezze az árút.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mondta Pere, miközben a malmöi esőben wifizgetett kínjában :D

      Törlés
  2. A biznics már csak ilyen. Szép színei vannak a fotónak; a pöttyös cucc (szalvéta) pedig kifejezetten tetszik. Ugye nem szegény főtt tojáson töltötted ki a bosszúd? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ezt azért mondhattad volna akkor is, amikor januárban elővezettem neked az ötletet :P

      Törlés
    2. Akkor sem lett volna könnyebb :)

      Törlés

Pin It button on image hover